Miele Centar Elda Lux

Novi modeli mašina za suđe iz serije G7000

Ugradne mašine za suđe G7000
Obavještavamo Vas da s početkom godine 2019. predstavljamo novu generaciju mašina za suđa G 7000.
Te najvažniju karakteristiku, svjetsku inovaciju, AutoDos i PowerDisk.

2. Najvažnije karakteristike
2.1. Superioran sistem pranja
U kombinaciji s Miele PowerDisk, inovativna AutoDos funkcija dovodi do izvanrednih rezultata pranja.
AutoDos se odnosi na automatsko doziranje sredstva za pranje u granulatu. Granulat se dozira kod odabranog programa pranja. Kako bi doziranje započelo, AutoDos se okreće za 360°. Granulat izlazi kroz otvor PowerDisk te ulazi u prostor za pranje preko kanala koji se nalazi u unutrašnjosti vrata mašine za suđe.
2.2. Doziranje ovisno o zaprljanju posuđa
S AutoDos, različita količina granulata se dozira iz PowerDisk ovisno o zaprljanju posuđa. Navedeno omogućuje savršeno doziranje kako kod jače tako kod manje zaprljanog posuđa
2.3.PowerDisk®
Granulat koji se nalazi u PowerDisk je posebno razvijen za potrebe programa mašina za suđe.
Navedeno je omogućeno razvojem posebne metode proizvodnje sastojaka granulata i aktivnih sastojaka. Postupak priprema sastojke za Miele mašinu za suđe i omogućuje jedinstvenu interakciju između granula i uređaja.
Navedeno je najočitije u iznimnoj efikasnosti sistema pranja. Učinak PowerDisk granula ispitan je od strane Fresenius instituta te se pokazao boljim od učinka pranja vodećeg svjetskog brenda u proizvodnji sredstava za pranje u mašinam za suđe kao i mnogih drugih.
Osim učinka svjetske klase, izvrsne fleksibilnosti i praktičnosti, PowerDisk granule također nude kupcima sve već poznate prednosti od UltraTabs, kao što su zaštita srebra i stakla. Granule su multifunkcionalni proizvod; drugim riječima, one sadrže i komponente za vršenje funkcije završenog ispiranja kao i funkcije soli.
Kako bi kupcima omogućili da direktno iskuse praktičnost AutoDos funkcije te njenog superiornog učinka pranja i sušenja, svaki uređaj opremljen AutoDos sistemom se isporučuje s jednim PowerDisk.
U pravilu, jedan PowerDisk je dovoljan za oko 20 postupaka pranja u ECO programu – što je jednako prosječnom korištenju u periodu od jednog mjeseca. U navedenom periodu uređaj sam dozira granulat tako da nema potrebe za ručnim doziranjem.
Iako su uređaji opremljeni AutoDos sistemom, u vratima perilica posuđa i dalje se nalazi pretinac za doziranje ukoliko kupac preferira sam dozirati sredstvo za pranje.
Kupci koji žele koristiti praškasto sredstvo za pranje ili ono u tabletama, jednostavno mogu deaktivirati automatsko doziranje na ekranu uređaja te se doziranje vrši ručno preko pretinca za pranje.
2.4. Digitalna rješenja
2.4.1. Proširenje WiFiConn@ct
Sa serijom G 6000 EcoFlex mašina za suđe, predstavljeni su uređaji osposobljeni za WiFi komunikaciju u Premium i Prestige klasi. Predstavljanjem nove serije G 7000 mašina za suđe, WiFiConn@ct funkcija će biti dostupna već kod najprodavanije klase uređaja, Reference 2 što znači da će svi uređaji G 7000 s AutoDos imati mogućnost umrežavanja.
Kako bi se koristila navedena funkcija, jednostavno se na upravljačkoj ploči uređaja odabere senzorska tipka WLAN simbola.
2.4.2. AutoStart i MobileControl
U kombinaciji s AutoDos, mogućnosti umrežavanja Miele G 7000 mašina za suđe stvaraju nove mogućnosti funkcija aplikacije kako bi se kupcima omogućio još veći stepen komfora.
Pomoću AutoStart funkcije mašina za suđe se može programirati preko aplikacije da uvijek započinje s pranjem u određeno, prethodno podešeno, vrijeme. Zahvaljujući PowerDisk, uvijek će biti dovoljno sredstva za pranje u mašini te uređaj može potpuno neovisno započeti s programom pranja. U Miele@mobile aplikaciji će se moći vidjeti kompletan raspored programiranih početaka pranja kroz sedmicu, a PUSH notifikacije će korisnika netom prije početka programa o navedenom podsjetiti kako bi eventualno dodali još posuđa u uređaj prije pranja.
Pomoću MobileControl funkcije, korisnici mogu ne samo nadgledati status uređaja već njime mogu daljinskim putem upravljati.
2.5. 3D MultiFlex ladica
Još veći stepen praktičnosti i fleksibilnosti nudi nova 3D MultiFlex ladica.
Zahvaljujući inovativnoj funkciji, nova ladica postaje još jedan nivo umetanja,sada prikladna i za postavljanje manjeg posuđa kao i pribora za jelo:
2.6. FlexLine košare
Nove FlexLine košare pruže iznimnu fleksibilnost slaganja i optimalnog pranja raznovrsnog posuđa i pribora za jelo i kuhanje.