Miele Centar Elda Lux

Miele Professional: Revolucionarna tehnika pranja za stomatološke ordinacije

Termo-dezinfektori kompanije Miele Professional su tako snažni i sigurni kao nikada do sada. Oni nude maksimalan kapacitet obrade, inovativne koncepte sušenja kao i najviši komfor korištenja.

Jezgra serije sa 60 cm širokim podgradbenim uređajima je inovativni sistem pranja, koji nudi viši kapacitet i bolje rezultate obrade, uz istovremeno redukovanu primjenu resursa. Kod Miele Professional uređaja, patentirana, optočna pumpa s promjenjivim brojem okretaja prilagođava pritisak vode svim zahtjevima odgovarajućih faza programa. Time se štedi voda i energija. Svi grijaći elementi integrisani su u optočnu pumpu i nalaze se izvan komore za pranje. Na taj način se tamo ne mogu nakupljati nikakve nečistoće. U kombinaciji sa glatkim, laserski zavarenim šavovima postavljen je visoki standard po pitanju higijene. Osim toga pumpa vrlo brzo zagrijava vodu i tako skraćuje vremena izvođenja programa u odnosu na staru seriju.

Dovod vode i vazduha za sušenje u sistem košare također je optimiziran. Opskrba se više ne provodi iz stropa komore za pranje, već iz stražnje stjenke. Kupka za pranje se sada vodi s niskim gubicima kroz vodoravni vod za vodu prema prskalici i time je omogućeno efikasnije korištenje resursa. Posebna karakteristika: ventili neiskorištenih sprega za košare automatski se zatvaraju, kako bi se izbjegao gubitak pritiska u sistemu pranja. Kontrola prskalica i pritiska pranja nadzire pravilan tok programa obrade i standardno je integrisana u uređaje.

Kod sušenja instrumenata, ova generacija uređaja kombinuje efikasnost s komforom upotrebe. Nakon završetka zadnje faze pranja vodena para se vodi iz komore za pranje u kondenzator pare na zadnjoj strani uređaja i tamo se kondenzuje. U uređajima s EcoDry opremom, vrata će se automatski otvoriti nakon završetka programa čim temperatura u komori za pranje padne ispod 70°C. Kao rezultat toga, preostali vlažni vazduh izlazi iz komore za pranje u kratkom vremenu: predmeti pranja se pouzdano suše i brzo hlade.

Kod modela s funkcijom sušenja DryPlus preostala vlaga u komori za pranje se preuzima od strane zagrijanog vazduha za sušenje i vodi kroz posebno ekonomičan kondenzator pare prema van. Pri tome visoko efikasan HEPA filtar vazduha klase H13 sprječava ulazak čestica iz okolnog vazduha u sistem sušenja i njihovo odlaganje na instrumente.

Pomoću funkcije AutoClose (automatsko zatvaranje) vrata uređaja se automatski uvlače i sigurno zatvaraju: za to je dovoljno već blago naslanjanje na vrata uređaja. Za dodatan komfor i najvišu mjeru ergonomije, brine se patentirana posuda za so, koja se nalazi u vratima i više nije na dnu komore za pranje. Stoga je dopunjavanje soli za regeneraciju sada udobno i moguće u stojećem stavu, također i kod potpuno napunjenog uređaja i bez nezgodnog izvlačenja donje košare.

Visokokvalitetna upravljačka ploča istodobno je ručka za vrata i upravljački displej, te time savršena kombinacija dizajna i funkcije. Posebna tehnologija dodira na plemenitom čeliku (Touch-auf-Edelstahl) omogućuje jednostavno rukovanje kao i jednostavno čišćenje. Kratkim pritiskom na tipku odabiru se programi i na displeju se dobija informacija o odabranom programu – na jeziku po vašem izboru. Na zahtjev se prikazuju različiti parametri kao što su aktuelna temperatura ili broj šarže. Tri najčešće korištena programa mogu se spremiti kao omiljeni i posebno brzo odabrati pomoću tipke za brzo biranje.

Radnu svakodnevnicu u ordinaciji olakšava gornja košara, čije se 22 injektorske sapnice s odgovarajućim priborom mogu koristiti za obradu stomatoloških šupljih instrumenata – od sisaljki sline do turbina, nasadnika i koljičnika. Za priključenje prenosnih instrumenata svih veličina nudi se adapter, kojim se lako rukuje i koji se automatski zatvara oko instrumenta. Za siguran položaj tokom obrade brinu se stremeni od nehrđajućeg čelika, koji imaju kontakt s instrumentom samo na nekoliko mjesta, čime se dodatno poboljšava učinak čišćenja i dezinfekcije na vanjskoj strani instrumenta.

Unutarnje čišćenje prenosnih instrumenata zahtijeva dobru filtraciju kupke za pranje. U tu je svrhu razvijen središnji filter, koji se zbog uštede na troškovima može ponovno koristiti. On se umeće u injektorsku letvicu i lako se može izvaditi zbog čišćenja. U usporedbi s prethodnom generacijom, novi filter nudi gotovo 300 posto veću površinu: na taj način su skupi instrumenti vrlo dobro zaštićeni od prodiranja stranih tijela.

Kako bi se omogućilo potpuno dokumentiranje procesnih podataka iz uređaja za obradu, dezinfektori se mogu povezati u mrežu stomatološke ordinacije, tako da se podaci mogu tamo prikupljati i arhivirati pomoću softvera. Alternativno, uređaji se mogu naravno povezati s pisačem za ispis dokumentacije s podacima.

Pogledajte ponudu Termo-dezinfektora.

Termo-dezinfektore kompanije Miele Professional možete pronaći u ponudi Miele Centar Elda Lux-a u Banja Luci (Gavre Vučkovića 4).

Sve informacije dostupne na web stranici www.mielecentar-eldalux.com, putem email adrese info@eldalux.com ili telefona 051 251 800.