• Unaprijed se radujemo mnogim inovacijama koje donose istinske prednosti našim kupcima. Novom generacijom iz serije 7000 kuhinjskih uređaja 10.04.2019 u Güterslohu priprema se najveće predstavljanje novih proizvoda u istoriji kompanije Miele. Nove mašine za suđe serije 7000 biće izložene na sajmu namještaja Sarajevo4Walls od 11.04 do 14.04.2019 godine Dođite i uvjerite se u vrhunski kvalitet […]

  Granice? Ne postoje

  Unaprijed se radujemo mnogim inovacijama koje donose istinske prednosti našim kupcima.

  Novom generacijom iz serije 7000 kuhinjskih uređaja 10.04.2019 u Güterslohu priprema se najveće predstavljanje novih proizvoda u istoriji kompanije Miele.

  Nove mašine za suđe serije 7000 biće izložene na sajmu namještaja Sarajevo4Walls od 11.04 do 14.04.2019 godine

  Dođite i uvjerite se u vrhunski kvalitet Miele uređaja.

  Read More
 • Ugradne mašine za suđe G7000 Obavještavamo Vas da s početkom godine 2019. predstavljamo novu generaciju mašina za suđa G 7000. Te najvažniju karakteristiku, svjetsku inovaciju, AutoDos i PowerDisk. 2. Najvažnije karakteristike 2.1. Superioran sistem pranja U kombinaciji s Miele PowerDisk, inovativna AutoDos funkcija dovodi do izvanrednih rezultata pranja. AutoDos se odnosi na automatsko doziranje sredstva […]

  Novi modeli mašina za suđe iz serije G7000

  Ugradne mašine za suđe G7000
  Obavještavamo Vas da s početkom godine 2019. predstavljamo novu generaciju mašina za suđa G 7000.
  Te najvažniju karakteristiku, svjetsku inovaciju, AutoDos i PowerDisk.

  2. Najvažnije karakteristike
  2.1. Superioran sistem pranja
  U kombinaciji s Miele PowerDisk, inovativna AutoDos funkcija dovodi do izvanrednih rezultata pranja.
  AutoDos se odnosi na automatsko doziranje sredstva za pranje u granulatu. Granulat se dozira kod odabranog programa pranja. Kako bi doziranje započelo, AutoDos se okreće za 360°. Granulat izlazi kroz otvor PowerDisk te ulazi u prostor za pranje preko kanala koji se nalazi u unutrašnjosti vrata mašine za suđe.
  2.2. Doziranje ovisno o zaprljanju posuđa
  S AutoDos, različita količina granulata se dozira iz PowerDisk ovisno o zaprljanju posuđa. Navedeno omogućuje savršeno doziranje kako kod jače tako kod manje zaprljanog posuđa
  2.3.PowerDisk®
  Granulat koji se nalazi u PowerDisk je posebno razvijen za potrebe programa mašina za suđe.
  Navedeno je omogućeno razvojem posebne metode proizvodnje sastojaka granulata i aktivnih sastojaka. Postupak priprema sastojke za Miele mašinu za suđe i omogućuje jedinstvenu interakciju između granula i uređaja.
  Navedeno je najočitije u iznimnoj efikasnosti sistema pranja. Učinak PowerDisk granula ispitan je od strane Fresenius instituta te se pokazao boljim od učinka pranja vodećeg svjetskog brenda u proizvodnji sredstava za pranje u mašinam za suđe kao i mnogih drugih.
  Osim učinka svjetske klase, izvrsne fleksibilnosti i praktičnosti, PowerDisk granule također nude kupcima sve već poznate prednosti od UltraTabs, kao što su zaštita srebra i stakla. Granule su multifunkcionalni proizvod; drugim riječima, one sadrže i komponente za vršenje funkcije završenog ispiranja kao i funkcije soli.
  Kako bi kupcima omogućili da direktno iskuse praktičnost AutoDos funkcije te njenog superiornog učinka pranja i sušenja, svaki uređaj opremljen AutoDos sistemom se isporučuje s jednim PowerDisk.
  U pravilu, jedan PowerDisk je dovoljan za oko 20 postupaka pranja u ECO programu – što je jednako prosječnom korištenju u periodu od jednog mjeseca. U navedenom periodu uređaj sam dozira granulat tako da nema potrebe za ručnim doziranjem.
  Iako su uređaji opremljeni AutoDos sistemom, u vratima perilica posuđa i dalje se nalazi pretinac za doziranje ukoliko kupac preferira sam dozirati sredstvo za pranje.
  Kupci koji žele koristiti praškasto sredstvo za pranje ili ono u tabletama, jednostavno mogu deaktivirati automatsko doziranje na ekranu uređaja te se doziranje vrši ručno preko pretinca za pranje.
  2.4. Digitalna rješenja
  2.4.1. Proširenje WiFiConn@ct
  Sa serijom G 6000 EcoFlex mašina za suđe, predstavljeni su uređaji osposobljeni za WiFi komunikaciju u Premium i Prestige klasi. Predstavljanjem nove serije G 7000 mašina za suđe, WiFiConn@ct funkcija će biti dostupna već kod najprodavanije klase uređaja, Reference 2 što znači da će svi uređaji G 7000 s AutoDos imati mogućnost umrežavanja.
  Kako bi se koristila navedena funkcija, jednostavno se na upravljačkoj ploči uređaja odabere senzorska tipka WLAN simbola.
  2.4.2. AutoStart i MobileControl
  U kombinaciji s AutoDos, mogućnosti umrežavanja Miele G 7000 mašina za suđe stvaraju nove mogućnosti funkcija aplikacije kako bi se kupcima omogućio još veći stepen komfora.
  Pomoću AutoStart funkcije mašina za suđe se može programirati preko aplikacije da uvijek započinje s pranjem u određeno, prethodno podešeno, vrijeme. Zahvaljujući PowerDisk, uvijek će biti dovoljno sredstva za pranje u mašini te uređaj može potpuno neovisno započeti s programom pranja. U Miele@mobile aplikaciji će se moći vidjeti kompletan raspored programiranih početaka pranja kroz sedmicu, a PUSH notifikacije će korisnika netom prije početka programa o navedenom podsjetiti kako bi eventualno dodali još posuđa u uređaj prije pranja.
  Pomoću MobileControl funkcije, korisnici mogu ne samo nadgledati status uređaja već njime mogu daljinskim putem upravljati.
  2.5. 3D MultiFlex ladica
  Još veći stepen praktičnosti i fleksibilnosti nudi nova 3D MultiFlex ladica.
  Zahvaljujući inovativnoj funkciji, nova ladica postaje još jedan nivo umetanja,sada prikladna i za postavljanje manjeg posuđa kao i pribora za jelo:
  2.6. FlexLine košare
  Nove FlexLine košare pruže iznimnu fleksibilnost slaganja i optimalnog pranja raznovrsnog posuđa i pribora za jelo i kuhanje.

  Read More
 • Termo-dezinfektori kompanije Miele Professional su tako snažni i sigurni kao nikada do sada. Oni nude maksimalan kapacitet obrade, inovativne koncepte sušenja kao i najviši komfor korištenja. Jezgra serije sa 60 cm širokim podgradbenim uređajima je inovativni sistem pranja, koji nudi viši kapacitet i bolje rezultate obrade, uz istovremeno redukovanu primjenu resursa. Kod Miele Professional uređaja, […]

  Miele Professional: Revolucionarna tehnika pranja za stomatološke ordinacije

  Termo-dezinfektori kompanije Miele Professional su tako snažni i sigurni kao nikada do sada. Oni nude maksimalan kapacitet obrade, inovativne koncepte sušenja kao i najviši komfor korištenja.

  Jezgra serije sa 60 cm širokim podgradbenim uređajima je inovativni sistem pranja, koji nudi viši kapacitet i bolje rezultate obrade, uz istovremeno redukovanu primjenu resursa. Kod Miele Professional uređaja, patentirana, optočna pumpa s promjenjivim brojem okretaja prilagođava pritisak vode svim zahtjevima odgovarajućih faza programa. Time se štedi voda i energija. Svi grijaći elementi integrisani su u optočnu pumpu i nalaze se izvan komore za pranje. Na taj način se tamo ne mogu nakupljati nikakve nečistoće. U kombinaciji sa glatkim, laserski zavarenim šavovima postavljen je visoki standard po pitanju higijene. Osim toga pumpa vrlo brzo zagrijava vodu i tako skraćuje vremena izvođenja programa u odnosu na staru seriju.

  Dovod vode i vazduha za sušenje u sistem košare također je optimiziran. Opskrba se više ne provodi iz stropa komore za pranje, već iz stražnje stjenke. Kupka za pranje se sada vodi s niskim gubicima kroz vodoravni vod za vodu prema prskalici i time je omogućeno efikasnije korištenje resursa. Posebna karakteristika: ventili neiskorištenih sprega za košare automatski se zatvaraju, kako bi se izbjegao gubitak pritiska u sistemu pranja. Kontrola prskalica i pritiska pranja nadzire pravilan tok programa obrade i standardno je integrisana u uređaje.

  Kod sušenja instrumenata, ova generacija uređaja kombinuje efikasnost s komforom upotrebe. Nakon završetka zadnje faze pranja vodena para se vodi iz komore za pranje u kondenzator pare na zadnjoj strani uređaja i tamo se kondenzuje. U uređajima s EcoDry opremom, vrata će se automatski otvoriti nakon završetka programa čim temperatura u komori za pranje padne ispod 70°C. Kao rezultat toga, preostali vlažni vazduh izlazi iz komore za pranje u kratkom vremenu: predmeti pranja se pouzdano suše i brzo hlade.

  Kod modela s funkcijom sušenja DryPlus preostala vlaga u komori za pranje se preuzima od strane zagrijanog vazduha za sušenje i vodi kroz posebno ekonomičan kondenzator pare prema van. Pri tome visoko efikasan HEPA filtar vazduha klase H13 sprječava ulazak čestica iz okolnog vazduha u sistem sušenja i njihovo odlaganje na instrumente.

  Pomoću funkcije AutoClose (automatsko zatvaranje) vrata uređaja se automatski uvlače i sigurno zatvaraju: za to je dovoljno već blago naslanjanje na vrata uređaja. Za dodatan komfor i najvišu mjeru ergonomije, brine se patentirana posuda za so, koja se nalazi u vratima i više nije na dnu komore za pranje. Stoga je dopunjavanje soli za regeneraciju sada udobno i moguće u stojećem stavu, također i kod potpuno napunjenog uređaja i bez nezgodnog izvlačenja donje košare.

  Visokokvalitetna upravljačka ploča istodobno je ručka za vrata i upravljački displej, te time savršena kombinacija dizajna i funkcije. Posebna tehnologija dodira na plemenitom čeliku (Touch-auf-Edelstahl) omogućuje jednostavno rukovanje kao i jednostavno čišćenje. Kratkim pritiskom na tipku odabiru se programi i na displeju se dobija informacija o odabranom programu – na jeziku po vašem izboru. Na zahtjev se prikazuju različiti parametri kao što su aktuelna temperatura ili broj šarže. Tri najčešće korištena programa mogu se spremiti kao omiljeni i posebno brzo odabrati pomoću tipke za brzo biranje.

  Radnu svakodnevnicu u ordinaciji olakšava gornja košara, čije se 22 injektorske sapnice s odgovarajućim priborom mogu koristiti za obradu stomatoloških šupljih instrumenata – od sisaljki sline do turbina, nasadnika i koljičnika. Za priključenje prenosnih instrumenata svih veličina nudi se adapter, kojim se lako rukuje i koji se automatski zatvara oko instrumenta. Za siguran položaj tokom obrade brinu se stremeni od nehrđajućeg čelika, koji imaju kontakt s instrumentom samo na nekoliko mjesta, čime se dodatno poboljšava učinak čišćenja i dezinfekcije na vanjskoj strani instrumenta.

  Unutarnje čišćenje prenosnih instrumenata zahtijeva dobru filtraciju kupke za pranje. U tu je svrhu razvijen središnji filter, koji se zbog uštede na troškovima može ponovno koristiti. On se umeće u injektorsku letvicu i lako se može izvaditi zbog čišćenja. U usporedbi s prethodnom generacijom, novi filter nudi gotovo 300 posto veću površinu: na taj način su skupi instrumenti vrlo dobro zaštićeni od prodiranja stranih tijela.

  Kako bi se omogućilo potpuno dokumentiranje procesnih podataka iz uređaja za obradu, dezinfektori se mogu povezati u mrežu stomatološke ordinacije, tako da se podaci mogu tamo prikupljati i arhivirati pomoću softvera. Alternativno, uređaji se mogu naravno povezati s pisačem za ispis dokumentacije s podacima.

  Pogledajte ponudu Termo-dezinfektora.

  Termo-dezinfektore kompanije Miele Professional možete pronaći u ponudi Miele Centar Elda Lux-a u Banja Luci (Gavre Vučkovića 4).

  Sve informacije dostupne na web stranici www.mielecentar-eldalux.com, putem email adrese info@eldalux.com ili telefona 051 251 800.

  Read More
 • Miele W1 serija mašina za veš je prvi puta predstavljena tokom 2013. godine nakon čega su uslijedile izmjene kako Classic klase uređaja tako i W1 uređaja u Reference 1 i 2 klasi. U oktobru ćemo predstviti nove modele W1 mašina za veš u Premium i Prestige klasi. Novi modeli predstavljaju drugi stepen modernizacije W1 mašina […]

  Nove W1 mašine za veš u Premium i Prestige klasi

  Miele W1 serija mašina za veš je prvi puta predstavljena tokom 2013. godine nakon čega su uslijedile izmjene kako Classic klase uređaja tako i W1 uređaja u Reference 1 i 2 klasi.
  U oktobru ćemo predstviti nove modele W1 mašina za veš u Premium i Prestige klasi.
  Novi modeli predstavljaju drugi stepen modernizacije W1 mašina za veš te ih karakteriziraju sljedeće novosti:

  TwinDos & QuickPowerWash & SingleWash
  Novi modeli prvi puta nude kombinaciju gore navedenih, poznatih karakteristika u jednom uređaju. Na taj način će još više privlačiti kupce i to iz razloga velike efikasnosti. U svakodnevnom životu, Miele mašine za veš nude maksimalan komfor u smislu efikasnosti pranja, kratkih vremena ciklusa programa i uštedi energije, vode kao i sredstva za pranje. Automatsko doziranje u kombinaciji, primjerice sa SingleWash opcijom, nudi iznimno precizno doziranje, koje je rijetko moguće kod pranja manje količine veša.

  Novi M Touch korisnički interfejs
  Predstavljanjem novih uređaja iz Premium i Prestige klase, prvi puta na području njege veša predstavljamo M Touch korisnički interfejs, poznato s GEN6000 kuhinjskih uređaja.

  WiFiConn@ct:
  Standard kod svih W1 modela s TwinDos
  Novi modeli će imati integrisani modul u elektronici.
  Korištenje Miele@mobile aplikacije nudi sljedeće prednosti:
   Mogućnost kupovine potrošnog materijala preko Internet trgovine
   Dobijanje informacija o statusu uređaja i kada korisnik nije kod kuće
   Asistent za pranje
   Daljnje funkcionalnosti aplikacije poput pregleda i tumačenje simbola za pranje, abeceda nrlja, dohvaćanje uputstva za upotrebu i slično

  Energetska efikasnost A+++ -50 %
  Novi Prestige model će imati još bolji razred energetske efikasnosti – A+++ -50 %.
  Navedeno omogućuje procesna tehnologija isključivo optimizirana za Prestige klasu i to u ciklusu trajanja programa kraćem od tri sata!

  Read More
 • Potpuno pranje u 59 minuta. Miele W1 SpeedCare i W1 SpeedCare XL perilice rublja s QuickPowerWash programom brinu se o Vašem rublju čak i kada je vremena malo ostavljajući Vam više vremena za uživanje u lijepim stvarima u životu. QuickPowerWash Savršeno čisto rublje za manje od jednog sata. QuickPowerWash program koristi tehnologiju intenzivnog protoka kako […]

  Od nule do čistog za manje od jednog sata.

  Potpuno pranje u 59 minuta. Miele W1 SpeedCare i W1 SpeedCare XL perilice rublja s QuickPowerWash programom brinu se o Vašem rublju čak i kada je vremena malo ostavljajući Vam više vremena za uživanje u lijepim stvarima u životu.

  QuickPowerWash

  Savršeno čisto rublje za manje od jednog sata. QuickPowerWash program koristi tehnologiju intenzivnog protoka kako bi se postigla čistoća u nevjerojatno kratkom vremenu.

  Read More
 • Novi oblik, nove boje, nove raznolikosti: Miele CM5 uređaji za pripremu kave nude inovativni, privlačni dizajn te atraktivnu cijenu. Savršena kava bez imalo truda – posebno intenzivna aroma kave zahvaljujući aparatu za kavu CM5. Konusni mlinac jamči savršeno mljevena zrna kave a Miele Aromatic sustav širi komoru za pripremu kave pri ulasku vode te time omogućuje intenzivno miješanje kave […]

  Ponovno otkriveni užitak

  Novi oblik, nove boje, nove raznolikosti: Miele CM5 uređaji za pripremu kave nude inovativni, privlačni dizajn te atraktivnu cijenu.

  Savršena kava bez imalo truda – posebno intenzivna aroma kave zahvaljujući aparatu za kavu CM5. Konusni mlinac jamči savršeno mljevena zrna kave a Miele Aromatic sustav širi komoru za pripremu kave pri ulasku vode te time omogućuje intenzivno miješanje kave i vode. S mnogo svojih individualnih postavki ovaj aparat za kavu Vaš će omiljeni napitak pretvoriti u izvanredan doživljaj.

  Korištenje aparata za kavu Miele CM5 vrlo je jednostavno kako za stručnjake za kavu tako i za početnike. Zaslon osjetljiv na dodir omogućuje Vam odabir iz širokog asortimana napitaka – od ukusne crne kave do vlastitih osobnih kreacija koje možete jednostavno programirati i sačuvati.

  Aparat za kavu CM5 posebno je praktičan jer se mliječni vodovi čiste automatski a većina drugih dijelova sadrži oznaku ComfortClean što znači da su pogodni za pranje u perilici posuđa. Više vremena za uživanje u kavi.

   

  Read More
 • Miele modelom Blizzard CX1 prvi puta uvodi podni usisavač bez vrećiceza prašinu. Nakon vremenski intenzivnog razvoja možemo ponuditi rješenje, koje odgovara našim visokim zahtjevima na učinak čišćenja i higijenuusisavača bez vrećice. Sami se uvjerite u snažnu Vortex tehnologiju i inovativnoodvajanje prašine. Zahvaljujući Miele Vortex tehnologiji postiže se snažanučinak čišćenja: zračna struja od preko 100 km/h […]

  Iznimna učinkovitost, snaga i inovacija!

  Miele modelom Blizzard CX1 prvi puta uvodi podni usisavač bez vrećiceza prašinu. Nakon vremenski intenzivnog razvoja možemo ponuditi rješenje, koje odgovara našim visokim zahtjevima na učinak čišćenja i higijenuusisavača bez vrećice. Sami se uvjerite u snažnu Vortex tehnologiju i inovativnoodvajanje prašine. Zahvaljujući Miele Vortex tehnologiji postiže se snažanučinak čišćenja: zračna struja od preko 100 km/h brine se za savršen prihvat grube i sitne, fine prašine. Zajedno s učinkovitom podnom četkom, optimalnim protokom zraka i inovativnim
  motorom, Blizzard CX1 postiže iznimno jaku zračnu struju, protiv koje prašina nema šanse. Miele Blizzard CX1. Bez vrećice, snažan, inovativan.

  Inovativno odvajanje prašine

  Odvojeno pražnjenje grube i sitne, fine prašine. Fina prašina se prihvaća u odvojeni spremnikpomoću Gore® CleanStream® filtra za sitnu, finu prašinu. Tako se kovitlanje fine prašine pri pražnjenju svodi na minimum. Ovo inovativno odvajanje fine prašine omogućuje higijenskopražnjenje i stoga je potvrđeno certifikatom.

  Click2open

  Lakoća rukovanja: spremnik za prašinu se jednostavno vadi pomoću ručke za vađenje i pritiskom na tipku se prazni prema dolje. Istaknuta kvaliteta i radni vijek.

  Istaknuta kvaliteta i radni vijek. To je Miele.

  Niti jedna svakodnevnica ne može biti tako teška kao što je to Miele ispitivanje proizvoda: prije nego što Miele usisavači za prašinu krenu u serijsku proizvodnju, moraju izdržati niz ekstremnih ispitivanja u našem laboratoriju. U stvarnom životu Miele usisavač za prašinu mora izdržati brojne pragove vrata i udarce – u ovom ispitivanju, 16.500 puta odmah uzastopno. Miele kućište i okretni kotačići dokazuju ovdje svoju izdržljivost!

  Gore® CleanStream® filtar fine prašine

  Inovativni funkcionalni princip odvajanja grubih nečistoća u proziran spremnik za prašinu i fine prašine u odvojenu filtarsku posudu s filtrom za fine nečistoće, omogućuje posebno higijensko pražnjenje Blizzard usisavača.

  Read More
 • Proizvodi bijele tehnike, sjajnog dizajna i kvaliteta, od danas su dostupni i građanima RS otvaranjem prvog “Miele centra” u sklopu “Elda Luxa” u Banjaluci. Dragan Davidović, direktor “Miele centra Elda Lux”, rekao je da je u prvom “Miele centru” u RS moguće vidjeti sve inovacije iz proizvodnog programa ovog brenda. “‘Miele’ je najkvalitetniji proizvođač i […]

  Otvoren prvi Miele centar u Banja Luci

  Proizvodi bijele tehnike, sjajnog dizajna i kvaliteta, od danas su dostupni i građanima RS otvaranjem prvog “Miele centra” u sklopu “Elda Luxa” u Banjaluci.

  Dragan Davidović, direktor “Miele centra Elda Lux”, rekao je da je u prvom “Miele centru” u RS moguće vidjeti sve inovacije iz proizvodnog programa ovog brenda.

  “‘Miele’ je najkvalitetniji proizvođač i poznat je po proizvodnji bijele tehnike, a njihovi uređaji imaju izvanredan dizajn i kvalitet”, rekao je Davidović.

  Jozef Azbek, direktor za “Miele” u Hrvatskoj i BiH, rekao je da mu je izuzetno drago, te da mu je čast što je jedan ovakav centar otvoren u Banjaluci.

  Za veliki uspjeh ovog brenda zaslužne su brojne inovacije koje “Miele” stavljaju ispred vremena. To je poznati njemački brend kućanskih aparata, koji će u dizajniranom interijeru “Miele centra Elda Lux” izlagati svoje najbolje inovacije u kategoriji kuhinjskih uređaja, njege rublja i čišćenja kućnih prostorija. Pri tome će na raspolaganju u svakom trenutku biti tim stručnjaka koji će kupce i sve zainteresovane u ovom centru savjetovati u odabiru najboljeg uređaja za njihove potrebe.

  Read More
 • Potpuno pranje u 59 minuta. Miele W1 SpeedCare i W1 SpeedCare XL perilice rublja s QuickPowerWash programom brinu se o Vašem rublju čak i kada je vremena malo ostavljajući Vam više vremena za uživanje u lijepim stvarima u životu.

  Od nule do čistog za manje od jednog sata.

  Potpuno pranje u 59 minuta. Miele W1 SpeedCare i W1 SpeedCare XL perilice rublja s QuickPowerWash programom brinu se o Vašem rublju čak i kada je vremena malo ostavljajući Vam više vremena za uživanje u lijepim stvarima u životu.

  Read More